Westendaise

'La Westendaise'... de unieke 'ZoeteZee'oester

ZoeteZee is 'stilstaan en genieten' van de prachtige zeeomgeving. Tijdens een strandwandeling viel ons oog op

de ruwe en organische vormgeving van enkele aangespoelde versteende oesters. Oesters met een verhaal en een verleden. Het was bij aanvang een wild idee om een oester als chocoladevorm uit te werken maar doorheen de tijd kreeg deze uitdaging vorm als 'La Westendaise'. Een unieke chocoladevorm met een waaier aan mogelijkheden ontstaan vanuit een eigen strandvondst in Westende.


Met een knipoog naar onze buren in Oostende heeft Middelkerke nu ook een unieke oester, 'La Westendaise',

weliswaar in verfijnde chocolade. De naam 'Westendaise' verwijst naar de vennootschap van de familie Otlet,

stichters van Westende-bad in het prachtige Belle Epoque verleden.


'La Westendaise' bestaat in verschillende varianten en smaken van een lekkere knapperige schelp tot een volle breekbare chocolade(melk)vorm en een oester met een vulling in meerdere lagen. Ook keukenchefs kunnen in de creatie van hun desserts aan de slag met de mooie en lekkere oesterschelp.


Geniet met ons mee van het mooie verleden van Westende-bad en 'La Westendaise'... chocolade voor fijnproevers!

Onze unieke 'La Westendaise' oester werd bekroond met Zilver op de Belgium Chocolate Awards 2023.

'La Westendaise' Culinair


Chocolade moet lekker zijn, mooi glanzen en heerlijk kraken, drie basisvoorwaarden waaraan elke oesterschelp moet voldoen vooraleer ze het 'ZoeteZee'atelier verlaat.


De Westendaise Culinair is een pure schelp in melk- of fondantchocolade te gebruiken in de creatieve compositie van een culinair dessert. Keukenchefs kunnen in de schelp met eigen ideeën en veel passie zelf aan de slag.


Verrassend om een oester gevuld met sabayon rustig uit te slurpen. Op een warme zomerdag kan een bolletje of quenelle ijs in de schelp zorgen voor een verrassend en smaakvol effect wanneer het ijs zich in de mond gaat vermengen met de chocolade.


En waarom niet een verfijnde kaasschotel decoreren met enkele chocolade oesterschelpen ... heerlijke foodpairing!


'La Westendaise' Vloedlijn 


In deze Westendaise Vloedlijn gaan we op zoek naar strooisels die de smaak van de melk- of fondantchocolade oesterschelp verrijken tot een unieke smaakbeleving.


Gekarameliseerde noten, stukjes geconfijt of gedroogd fruit, crispy, karamel,... topkwaliteit strooisels die bewust gekozen worden. Ideaal voor bij de koffie of een rustig theemoment.


ZoeteZee... stilstaan en genieten!


'La Westendaise' Parel van de Kust


Een parel vinden in een oester is uniek. 


In "La Westendaise' Parel van de Kust plaatsen we diverse chocoladeparels in oesterschelpen die we voorzien van strooisels die het smaakpatroon vervolledigen. De parels worden via verschillende technieken voorzien van decoratie zodat ze samen met de schelpen één mooi organisch geheel vormen. ZoeteZee staat hierbij voor lekkere chocolade in een unieke vormgeving. De schelp en de parel vormen samen één mooi geheel. De oesters worden individueel verpakt maar verschillende smaakcombinaties kunnen ook samengebracht worden in een geschenk'Doosje Zee'.


De parel symboliseert de evolutie die Westende-bad als 'Parel van de kust' meemaakte doorheen de tijd. Vandaag zijn de inspanningen om onze badplaats opnieuw te laten schitteren groot en dat willen we met deze mooie creatie in ons chocoladeatelier dicht bij zee mee ondersteunen.


Amandelen melkchocolade
Amandelen melkchocolade
 Cuberdon fondantchocolade
Cuberdon fondantchocolade
Piemonte hazelnoten melkchocolade
Piemonte hazelnoten melkchocolade
Pistachenoten Bronte Sicilië fondantchocolade
Pistachenoten Bronte Sicilië fondantchocolade
Karamel Isigny melkchocolade
Karamel Isigny melkchocolade
Origine melkchocolade
Origine melkchocolade
Origine fondantchocolade
Origine fondantchocolade
kasino kursaal
kasino kursaal
Framboos Valrhona fondantchocolade
Framboos Valrhona fondantchocolade
Yuzu Valrhona fondantchocolade
Yuzu Valrhona fondantchocolade
Cassis fondantchocolade
Cassis fondantchocolade
Piemonte hazelnoten melkchocolade
Piemonte hazelnoten melkchocolade
Cuberdon fondantchocolade
Cuberdon fondantchocolade
Origine melkchocolade
Origine melkchocolade
Origine fondantchocolade
Origine fondantchocolade
Karamel Isigny melkchocolade
Karamel Isigny melkchocolade
Amendel(spijs) Provence melkchocolade
Amendel(spijs) Provence melkchocolade
Pistache Bronte Sicilië fondantchocolade
Pistache Bronte Sicilië fondantchocolade
Framboos Valrhona fondantchocolade
Framboos Valrhona fondantchocolade
Yuzu Valrhona fondantchocolade
Yuzu Valrhona fondantchocolade
Cassis Cava fondantchocolade
Cassis Cava fondantchocolade
Westende, Parel van de Kust
Westende, Parel van de Kust
Melkchocolade
Fondantchocolade
La Westendaise Chocolademelk

'La Westendaise'

Chocolademelk


Volle chocoladeoesters in melk- of fondantchocolade die in stukken kunnen gebroken worden.


Naar eigen keuze en intensiteit plaats je de stukken oester in een mok en overgiet je ze met hete melk.


Even oproeren en genieten van een warme                   'La Westendaise' chocolademelk.


De gebruikte melkchocolade is een kwaliteitsvolle

35% Intense chocolade van Veliche. Deze fijne Belgische melkchocolade kenmerkt een uitgesproken melkprofiel, delicate karameltoetsen en een serene cacao-afwerking. De fondantchocolade Veliche 64% Temptation is een uitgesproken donkere, bitterzoete chocolade met een evenwichtige cacaosmaak en een mild zuurtje.

'La Westendaise' Gourmet


De unieke bolvormige organische vorm van              

'La Westendaise' maakt het ons mogelijk om de oester

te vullen in verschillende lagen die zorgen voor lekkere smaakcombinaties en -texturen.


Karamels, geleien, nootjes,... kunnen in de top van de oester. Hier bovenop vullen we de oester aan met een heerlijke ganache waarna we het geheel afsluiten met een dun laagje chocolade.


Breek de gevulde 'Westendaise' Gourmet in stukken en geniet van het unieke smaakpallet. Deze oester wordt gewikkeld in een goudfolie die zorgt voor een ideale bewaring ook na het afbreken en opeten van een eerste stukje oester.


De gevulde oesters maken ook momenten van foodsharing mogelijk. Samen genieten, delen en ontdekken!

Praliné pinda karamel met pindanootjes
IMG_6116
IMG_6287
IMG_6107